PANELáKEM V OLOMOUCI OTřáSL VýBUCH. DVA MUžI ODPáLILI DVEřE OD BYTU, DůVODEM BYL SPOR

V jednom z olomouckých panelových domů vybuchla zřejmě nepovolená pyrotechnika a zranila jednoho muže. Pachatelé ji položili ke dveřím jeho bytu. Výbuch poničil i skleněné výplně dveří na chodbě, střepy poté tlaková vlna rozmetala do všech pater. Oba podezřelé policisté zadrželi, za jejich činem stojí pravděpodobně osobní spory jednoho z nich s majitelem bytu, sdělila v úterý mluvčí olomoucké policie Ivana Skoupilová.

Výbuch otřásl panelovým domem uplynulou sobotu krátce po 05:00, policisté o incidentu informovali až v úterý. Podle zjištění policie položili dva muži před vstupní dveře do bytu předmět, který způsobil výbuch a poškození jak těchto dveří, tak skleněné výplně dveří oddělujících schodiště domu od chodby. Tlaková vlna způsobila, že se skleněné střepy rozlétly téměř přes všechna patra panelového domu, uvedla policejní mluvčí.

Ze vstupních dveří do bytu, před kterými pyrotechniku s destrukčními účinky pachatelé položili, odlétly dřevěné části, které zranily devětapadesátiletého majitele bytu. Na místě ho ošetřila zdravotní záchranná služba.

Policistům se podařilo krátce po činu zadržet třiadvacetiletého a jednačtyřicetiletého muže. „Ve spolupráci s pyrotechniky na místě bylo zjištěno, že by se s největší pravděpodobností mělo jednat o pyrotechniku, která je prodejná pouze oprávněným osobám,“ doplnila mluvčí. Případ kriminalisté vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za který hrozí pachatelům až osm let vězení. Výše škody nebyla dosud vyčíslena.

2024-04-23T08:30:57Z dg43tfdfdgfd