FOTO: VYKOLEJENý VLAK SKONčIL NA DVA KUSY MIMO TRAť. JEL PřES 100 KM/H

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Vlaková souprava odjela ze středočeských Čisovic ve čtvrtek ve 13:15. Podle dosavadních zjištění inspektorů ujela před vykolejením více než pět kilometrů, přičemž její rychlost překročila i 100 kilometrů za hodinu. 

Incident se naštěstí obešel bez zranění. Výše škody byla odhadnuta na 9,1 milionu korun, přičemž 8,5 milionu činí v případě vlaku. Na místě vyšetřovali mimořádnou událost dva inspektoři Drážní inspekce, která pracuje s variantou selhání lidského faktoru nebo technické závady na soupravě.

Provoz v úseku, kde došlo k nehodě, je i v pátek zastaven. Vlaky jezdí pouze mezi Prahou a Měchenicemi. Náhradní autobusová doprava je vedena v trasách Praha-Zbraslav - Klínec - Bojov - Bojanovice - Čisovice a zpět a Praha-Zbraslav - Rymaně - Mníšek pod Brdy - Dobříš a zpět.

2024-05-03T06:44:48Z dg43tfdfdgfd