ŠťASTNý KONEC PáTRáNí PO čTRNáCTILETé MARII. POLICIE OZNáMILA DOBROU ZPRáVU

V Tachově bylo ve středu ráno vyhlášeno pátrání po nezletilé dívce, která 7. května nedorazila ze školy zpět do místa svého bydliště. Jak informovali policisté na sociálních sítích, naposledy byla 14letá dívka viděna na autobusové zastávce. Kolem dopoledne přišla dobrá zpráva, dívka je v pořádku a vrátila se domů.

Plzeňská krajská policie od úterka pátrala po mladé dívce. V Tachově zmizela 14letá dívka, jež se 7. května nevrátila ze školy domů. Na sociálních sítích policisté informovali, že naposledy byla Maria viděna na autobusové zastávce. Od té doby po ní nebylo vidu ani slechu.

"Tachovští policisté pátrají po nezletilé dívce. Dívka se 7. května 2024 nevrátila ze školy do místa svého bydliště a do současné doby o sobě nepodala žádnou zprávu. Naposledy byla viděna po 13. hodině na autobusové zastávce U Rybeny v centru Tachova. Dívka u sebe nemá mobilní telefon," uvedla policie. 

Nakonec vše dobře dopadlo. „Pohřešovaná dívka se vrátila domů a je v pořádku,“ uvedla policie na webu. 

Maria u sebe nemá mobilní telefon

Pohřešovaná Maria Baculea má být přibližně 160–165 cm vysoká, hubené postavy. Má hnědé vlasy po ramena a hnědé oči. Naposledy na sobě měla růžovou plyšovou bundu s kapucí, černé tepláky zn. Nike a sportovní černou obuv. Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli poskytnout jakékoli informace o pohřešované, aby se přihlásili na kteroukoli policejní služebnu. Informace mohou sdělit také na bezplatnou telefonní linku 158.

Pátrání po patnáctileté Ludmile má tragický konec: Dívku našli v Krušných horách mrtvou

Policie pátrání zařadila do režimu Dítě v ohrožení. Jak informují policisté na svém webu, tento mechanismus má pomoci ke včasnému vypátrání dítěte. Počítá se zapojením široké veřejnosti do pátrání a také se zajištěním potřebné psychologické podpory rodinám pohřešovaných dětí. Základem systému je pátrací činnost Policie ČR a při rozsáhlých pátracích akcích v terénu se rovněž zapojuje integrovaný záchranný systém.

Související články

2024-05-08T09:03:01Z dg43tfdfdgfd