PROč PES VE ŽďáRU NAD SáZAVOU úTOčIL? INCIDENT BUDí EMOCE, NAPADENá žENA STáLE BOJUJE O žIVOT

Brutální útok psa na ženu v útulku ve Žďáru nad Sázavou provází řada nejasností. Provozovatelka útulku se ohradila proti tvrzení, že zanedbala bezpečnostní pravidla. Napadená byla podle ní její dlouholetou kamarádkou. Zraněná žena se stále nachází ve velmi vážném stavu.

Napadená žena utrpěla podle CNN Prima NEWS řadu těžkých zranění a lékaři jí byli nuceni amputovat nohu. „Žena je stále ve vážném, kritickém stavu,“ sdělila v pátek mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavlína Hořicová.

ČTĚTE TAKÉ: Místo procházky dramatická záchrana v rokli: Majitel se vydal pomoci psovi, vyprošťovali oba

„Amputovali jí nohu a teď na tom není úplně nejlépe,“ řekla reportérům CNN Prima NEWS Klaudie Dumková, příbuzná napadené ženy.

Zvíře krátce před incidentem přivezli strážníci městské policie, kteří psa zabavili majiteli. „Ten byl v podnapilém stavu a musel být transportován do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Co se v útulku doopravdy odehrálo?

Okolnosti útoku jsou nadále předmětem spekulací. „Pes na nikoho předtím nezaútočil. Incident se nestal v kotci, ale v místnosti v areálu psího útulku,“ upřesnila policejní mluvčí.

Pes měl na ženu zaútočit v kanceláři. Tam byl dočasně uzamčen do chvíle, než mu pracovníci útulku připraví kotec. Zvíře bylo podle majitelky útulku Hany Janáčkové vyhublé a vyplašené.

Napadená žena pracovala pro útulek jako brigádnice a Janáčková ji znala mnoho let. Podle informací CNN Prima NEWS vešla po předchozím zaklepání do místnosti. Zvíře na ženu okamžitě zaútočilo a zakouslo se jí do boku. Přivolaní policisté byli na místě do pěti minut a svým zásahem zachránili oběť od ještě fatálnějších zranění.

„Byla informovaná, byla upozorněná, že ten pes tady je,“ tvrdí provozovatelka útulku. Zároveň podotýká, že dveře od kanceláře byly zamčené. V reakci na nešťastnou událost majitelé zvažují ukončení provozu zařízení.

Nebezpečného psa kriminalisté převezli na jiné místo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Amputovaná noha a rozdrásané kusy těla. Žena po napadení psem bojuje o život

2024-04-20T13:02:25Z dg43tfdfdgfd