POLICIE UZAVřELA HLAVNí SILNIčNí TAH NA SLOVENSKO. KVůLI HROMADNé NEHODě Tří KAMIONů

Silnice I/50 mezi Bystřicí pod Lopeníkem a Starým Hrozenkovem na Uherskohradišťsku je po noční nehodě tří kamionů opět plně průjezdná. Zcela uzavřená byla přibližně šest hodin, policisté odkláněli provoz na objízdné trasy. Další asi dvě hodiny bylo možné úsekem projíždět kyvadlově. Dva lidé při nehodě utrpěli zranění, řekl v úterý policejní mluvčí Radomír Šiška. Silnice I/50 propojuje Jihomoravský a Zlínský kraj se Slovenskem.

Nehoda se stala před 01:15 u obce Komňa. „Čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla jedoucí od Slovenska pravděpodobně vlivem mikrospánku vjel k pravému okraji vozovky, kde narazil do zaparkovaného nákladního automobilu. Ten byl vlivem nárazu vymrštěn do zaparkovaného kamionu před ním. Dvě osoby utrpěly zranění,“ uvedl Šiška.

ČTĚTE TAKÉ: Další tragédie u propasti Macocha. Skočil do ní dozorce věznice, před pádem se zastřelil

Předběžná škoda je podle něj vyčíslena na tři miliony korun. „Alkohol byl dechovou zkouškou u řidiče vyloučen,“ doplnil mluvčí.

Po dobu uzavírky silnice odkláněli policisté dopravu v obou směrech. Objízdná trasa vedla přes Bojkovice na Uherskohradišťsku. Provoz na silnici I/50 byl po havárii alespoň částečně obnoven před 07:30, od kdy řidiči mohli úsekem projíždět kyvadlově. Bez omezení byla silnice znovu průjezdná zhruba v 09:30. Okolnostmi nehody se nadále zabývají dopravní policisté.

Vytížená silnice I/50 spojuje Brno s Uherským Hradištěm a Uherským Brodem na Uherskohradišťsku, odkud dále směřuje k hranicím se Slovenskem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v USA. Žena vjela do budovy, kde se konala narozeninová oslava. Dvě děti zemřely

2024-04-23T04:30:22Z dg43tfdfdgfd