OTAZNíKY KOLEM NEHODY ADAMA C. (39): SMETL MáMU S KOčáRKEM. ŽáDNá TOXIKOLOGIE? POLICIE řEší I JEDNáNí PRIMářE

K strašlivé nehodě došlo 2. dubna v ulici U Elektry v pražských Vysočanech. Řidič luxusního porsche Adam C. (39) vyjel ze silnicie a srazil maminku s kočárkem. Dítě při srážce neutrpělo žádné vážně zranění, maminka ale bojuje v nemocnici o život. Podle zjištění Blesku vůz řídil podnikatel Adam C., který se angažoval v prezidentských volbách Petra Pavla. Policie uvedla, že v době nehody opilý. Podle zdroje Novinek.cz ale neproběhly testy na drogy. Proč? Policie také řeší jednání primáře motolské nemocnice na místě.

Zdroj zpravodajského serveru Novinky.cz uvedl, že u řidiče nebyla provedena toxikologie, jež byla podle něj „zakázána“. „Toxikologie přitom odhaluje přítomnost látek v těle, které policie nedokáže odhalit například testem na drogy. Vzorky se odebírají z krve nebo moči,” píší Novinky.cz. Policie podle Novinek toxikologii nařizuje u podobně závažných věcí normálně, a to nejen u dopravních nehod, ale i násilných trestných činů. Mluvčí policistů Jan Daněk však v tomto případě označil postup za standardní. „Řidič se podrobil testu na drogy i na alkohol. Oba testy byly negativní. V těchto případech se další toxikologické testy nedělají,“ sdělil Novinkám.Adam smetl maminku s kočárkem. Jel jsem pomalu! hájí se. „Za volantem neměl co dělat,“ tvrdí odborníci

Nátlak na záchranáře

Další nezodpovězenou otázkou je, proč na místě byl primáře urgentní příjmu motolské nemocnice Jiří K. a tlačil na záchranáře, aby Adama C. odvezli do nemocnice. Adam C. zodpověděl, že primář z Motola je známý a bydlí kousek. Jenže, proř tlačil na zasahující záchranáře, aby viníka nehody odvezli rychle do nemocnice? To zajímá i policii. „Nátlak byl prý enormní, posádka si na to přímo na místě nehody stěžovala přítomným policistům. Primář už dříve potvrdil, že se s řidičem A. C. zná. Figuruje také jako člen správní rady v jedné z jeho firem,” uvedly Novinky.

Muž, který vybíral peníze na prezidenta: Bouračka v záchvatu černého kašle! Přizabil maminku s miminkem

Mluvčí záchranné služby Jana Poštová Novinkám řekla, že na místě záchranáři postupovali ve všech případech v souladu s platnou legislativou, interní šetření z jejich strany neprobíhá. „Ve smyslu toho, co zmiňujete, poskytujeme policii v dalším šetření plnou součinnost. Dále to pak bude individuálně na záchranářích, konkrétní ale být nemůžeme,“ dodala Poštová.

Vyšetřování

Adam C. pro Blesk uvedl, že se z důvodu probíhajícího prověřování nemůže k ničemu vyjadřovat, ale že toho, co se stalo lituje. „Rodině nabízím maximální podporu a pomoc,” uvedl pro zprávu pro Blesk.

Policejní mluvčí Jan Rybanský k nehodě uvedl, že stále pokračuje vyšetřování. Zatím nepadlo ani obvinění. Podle policejního zdroje Novinek policisté čekají na znalecké posudky z oboru lékařství a dopravy. Kriminalisté také vyslýchají svědky a zkoumají další kamerové záběry.

2024-05-08T09:24:10Z dg43tfdfdgfd