DěSIVý INCIDENT NA PARDUBICKéM ZáVODIšTI. SPLAšENý Kůň VBěHL MEZI LIDI, KOPYTEM ZASáHL MALé DíTě DO HLAVY

Na pardubickém dostihovém závodišti dnes vběhl kůň, který ztratil jezdce, do prostoru s diváky. Ženu a dítě sanitka převezla do nemocnice. Další muž byl ošetřen na místě, uvedla mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Policisté případ vyšetřují, podle mluvčí Dostihového spolku Kateřiny Anny Nohavové jde o nešťastnou událost.

"Jednu osobu dětského věku jsme s lehkým zraněním horní poloviny těla transportovali do pardubické nemocnice. Do nemocnice jela v doprovodu matky," řekla ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala. Podle portálu Novinky jeden ze svědků uvedl, že zvíře mělo zasáhnout dítě kopytem do hlavy.

Hrůzný nález v Českých Budějovicích. Řeka Malše vyplavila tělo neznámého muže

Kůň přeskočil plot a vběhl před tribuny. "Je to nešťastná náhoda. Cílová rovina je od prostoru před tribunami oddělená bariérou, živým plotem, za ním je ulička a za ní ještě klasický plot. Ten kůň toto vše stačil přeskočit. Kdyby měl jezdce, pak by se to nestalo," uvedla Nohavová.

Komentátor se snažil diváky varovat

Přítomné diváky se ještě snažil na poslední chvíli varovat komentátor, což je patrné i z přenosu České televize. V něm náhle zazněl výkřik "Pozor!". Poté komentátor oznámil, že na místo míří sanitka.

Související články

2024-05-08T14:33:46Z dg43tfdfdgfd